Ondernemerskring ‘goes wild’

De brug slaan tussen Renkum en Heteren

Wild proeven, wild beleven en informatie over wild aanhoren. De tiende activiteit van 2017 stond maandagavond 6 november helemaal in het teken van wild. The place to be: Restaurant Campman in Renkum. De opkomst was hoog. Zeker 50 leden kwamen op de smaakvolle avond af.
De activiteitencommissie was erin geslaagd een interactieve en gezellige avond op touw te zetten.

Voorzitter Johan Peters verricht de aftrap van de avond. Dat doet hij niet alleen om iedereen een smaakvolle businessavond te wensen, hij heeft ook een bedankwoord en een ‘goed fles wijn’ in petto voor Egbert Sloet van Oldruitenborgh, die binnenkort stopt met zijn rol in de activiteitencommissie. “Egbert, we weten dat je energie hebt voor drie. Enorm bedankt voor je bijdrage aan al die spannende en intrigerende activiteiten voor onze Ondernemerskring. Dat hebben we enorm gewaardeerd.” Verder heet hij Hans Maassen van den Brink, adjunct-directeur van Mijnhart Uitvaartverzorging, van harte welkom bij de Ondernemerskring.

Wild enzo
Terwijl Franck Campman en zijn medewerkers op de achtergrond het ‘wildbuffet’ voorbereiden, neemt gastspreker Leendert Houweling het woord. Leendert weet als preparateur, wandelgids en wildbeheerder (Beleef Ede, Beleef de Veluwe) alles van wild. Geboeid luisteren de leden, terwijl ze genieten van heerlijke voorgerechten, naar zijn uiteenzetting over de jacht, zwijnen, herten, de wildstand, vergunningen en afschot. Daar zit een hele wereld achter, zo blijkt uit het bevlogen verhaal van Leendert. Niet voor niks hoor je dan links en rechts in de Douglaszaal: ‘Goh, dat wist ik niet’ of ‘leuk zo’n spreker, daar steek je weer wat van op’. Deze opzet draagt bij aan de insteek van zowel de ondernemersvereniging als de activiteiten door het jaar heen: laagdrempelig, informatief, losjes en in een ontspannen sfeer.

Buffet

Dan is het tijd voor de opening van het wildbuffet. Namens Restaurant Campman geeft Addy tekst en uitleg bij het buffet en wenst iedereen een fijne maaltijd. Terwijl iedereen gezellig geniet van het lekkers, neemt Leendert nog een keer de microfoon ter hand en vervolgt zijn ‘wildverhaal’.

Ervaringen
Hoe kijkt een aantal deelnemers naar de ondernemerskring en deze avond? Willanka (Willanka Fotografie), ondertussen druk met haar fotowerk, is een van de jongste (25) ondernemers: “Ik ben al sinds 2013 lid en verzorg met plezier het fotowerk. Ik denk dat een mix van jonge en ervaren, oudere ondernemers goed is voor ons allemaal. Ik vind het in ieder geval leuk.”

De juiste mix
Arjan Marsman (30) (Webplace4U) is pakweg 5 jaar lid: “Het leuke is de afwisseling. Zowel in leeftijd, maar ook in branches. Je kunt veel van elkaar opsteken, zonder dat je per se bezig bent om een opdracht binnen te halen. Daar is het in eerste instantie ons niet om te doen als je bij elkaar bent.”

Mathijs Fleur, Hotelmanager Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth Arnhem: “Ons hotel is al jaren bij de Ondernemerskring betrokken. Zowel om leden van de kring te ontvangen als om zelf naar bijeenkomsten te gaan. Zelf ben ik sinds 2013 van de partij.”

Christa van Ingen (IGA Heteren) onderschrijft de laagdrempelige benadering: “Ik vind de combinatie van activiteiten ontspannen en informatief. De afwisseling spreekt me aan.” Zou ze het toejuichen als meer jongere ondernemers gaan aanhaken? “Ja, maar ik zeg direct: de mix is belangrijk. Oudere, ervaren ondernemers beschikken over een schat aan (levens)ervaring). Daar steek je wat van op. Juist tijdens dit soort bijeenkomsten. Jongeren hebben vaak weer een andere energie.”

Dat was lekker

Het is pakweg 21.00 uur. De avond is voorbijgevlogen. Conclusie van de avond: deze opzet smaakt duidelijk naar meer! Op naar de lunchbijeenkomst van donderdag 7 december. Kom je dan ook? Ken je een (jonge) ondernemer die interesse heeft? Introduceer hem/haar gewoon. Binnenkort volgt meer informatie.