Lunchbijeenkomst met toeristische ingrediënten

De activiteitencommissie had voor de lunchbijeenkomst van donderdag 7 december in Restaurant Campman weer een leuk thema bedacht. Terwijl de leden genoten van een smaakvolle lunch, vertelde Mathijs Fleur, Hotelmanager Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth Arnhem, meer over het ‘Toeristisch Platform Lage Veluwe’. Het lunchuur bleek een gezellig en informatief uitstapje. Een dertigtal leden was bij de activiteit aanwezig.

Voordat de soep hoogstpersoonlijk door Frank Campman wordt opgediend, heet voorzitter Johan Peters iedereen welkom, wenst alle leden een fijne lunchbijeenkomst toe en geeft het woord aan Mathijs Fleur. Hij geeft ins en outs over het initiatief ‘Toeristisch Platform Lage Veluwe’.

Stichting
Mathijs staat er overigens niet alleen voor. ‘Aan tafel’ krijgt hij support van Thijs Aardema (BeeldVast), de initiatiefnemer en aanjager van het platform. Mathijs trapt zijn uitleg af met het laatste nieuwtje: “Sinds woensdag 6 december is Toeristisch Platform Lage Veluwe’ een stichting. Een mooi moment waar we trots op zijn.”

Het platform is voor Ondernemerskring Midden-Gelderland zeer interessant want de speerpunten van Lage Veluwe zijn:

  • Overheden en ondernemers worden samengebracht, met als doel de gastvrijheid in de regio naar een hoger niveau te tillen door concrete verbeteringen door te voeren
  • Ondernemers kunnen elkaar door middel van het platform vinden en versterken
  • Toeristen en inwoners worden geïnspireerd door het samenbrengen en ontsluiten van informatie

Impuls
Wat in oktober 2016 als idee begon tijdens een Rondetafelbijeenkomst ‘Toerisme in de gemeente Renkum’, is uitgegroeid tot een serieus initiatief. “We willen een onafhankelijk platform zijn die belanghebbenden samenbrengt om een positieve impuls te geven aan het toerisme in de gemeente Renkum. We zijn dus niet het zoveelste clubje die iets op toeristisch gebied doet.”

Agnes Schaap
Hij noemt vervolgens wat online en offline voorbeelden waar in de gemeente aan gewerkt kan worden. En refereert aan een uitspraak van de kersverse burgemeester Agnes Schaap tijdens een ondernemersbijeenkomst in het Fletcher Hotel in mei 2017: ,,Het viel haar op dat we weliswaar een prachtige gemeente zijn, maar dat we dat nog veel te weinig uitdragen. We zijn nog veel te bescheiden, terwijl er zoveel moois te bieden is.”

Compleet beeld
Een ander voorbeeld: “Neem de website Welkominoosterbeek.nl die onlangs is gelanceerd. Een goed initiatief, ziet er top uit maar toont alleen de aangesloten leden. Datzelfde geldt ook voor de website van de VVV/VisitVeluwe. Ons doel is juist om een compleet en duidelijk front-end te ontwikkelen waarmee de rode loper uitligt voor iedereen die onze gemeente bezoekt. Daarmee kunnen we hen beter informeren en binnen de gemeente houden in plaats van dat zij hun geld gaan uitgeven buiten de gemeente.”

Het toeristisch platform zal gevraagd en omgevraagd onderbouwd advies geven over toeristische verbeterpunten in de gemeente. “Het is aan de gemeente om hier opvolging aan te geven en zaken concreet uit te gaan voeren. Op de website lageveluwe.nl staan onze doelstellingen ook geformuleerd.”

Johan bedankt Mathijs voor zijn waardevolle bijdrage en wenst iedereen nog een ontspannen lunch toe.

Meer weten? Kijk op www.lageveluwe.nl