De kop van het ondernemende nieuwe jaar is er af. En hoe. Maandagavond 22 januari vond er een sfeervolle en drukbezochte nieuwjaarsborrel plaats. Opvallend was de grote opkomst en veel introducees. Dat leverde een energierijke en zeer ontspannen avond op in Restaurant Campman in Renkum.

De Ondernemerskring is duidelijk in beweging. Er is een nieuwe frisse website, mede dankzij Webplace4U van Arjan Marsman en Feike Klomp Tekst. Het bestuur slaat de weg van vernieuwing in en de activiteitencommissie heeft weer een uitdagend lijstje met bijeenkomsten en activiteiten op de agenda staan voor dit jaar. Nieuw elan is het motto van 2018.

Volop gasten
Nadat iedereen is voorzien van een drankje, trapt voorzitter Johan Peters de avond af met een korte toespraak, waarbij niet alleen de leden zelf maar ook vertegenwoordigers van de collega-ondernemersverenigingen Businessclub NBO en TOPinuwregio.nl en andere gasten een warm welkom krijgen. Zo is de gemeente Renkum vertegenwoordigd door burgemeester Agnes Schaap, wethouder Jasper Verstand en Bedrijvencontactfunctionaris Ruth Eikenaar. Namens de gemeente Overbetuwe is wethouder Wijnte Hol aanwezig. Maar er zijn ook verschillende introducees die een kijkje komen nemen.

Uit de kast, vanaf de kist
Johan Peters daagt vervolgens nieuwelingen en introducees uit om de stap te wagen op de grote kist. Die kans pakken velen met ‘beide voeten’ aan, zoeken het hogerop en steken van wal. Zoals Willem Postma, eigenaar van SamenZP, die (Z)ZP’ers samenbrengt maar ook ontzorgt op velerlei gebied.
Personal Trainer Jasper Kellerman vertelt over de meerwaarde van Kellerman PT. Mooi om te zien hoeveel energie zo’n jonge ondernemer op de groep overbrengt. Dat geldt ook voor Huib Bonnema (23), eigenaar van Bonnema Beverage & More en Bonnema DJ Shows. Hij vertelt over zijn meerwaarde bij evenementen, feesten en recepties. Ook Robert Oosterwegel van BuroEvent doet een duit in het zakje. Hij haalt aan dat zijn evenementenbureau personeels-evenementen organiseert, onder andere bij en in samenwerking met Fletcher Hotel-Restaurant Doorwerth-Arnhem. Wie weet haken deze introducees later wel definitief aan bij de Ondernemerskring Midden-Gelderland. De tijd zal het leren.

Proactief
Wethouder Jasper Verstand vertelt dat Renkum ondernemers zo goed mogelijk wil ondersteunen, en een meer proactieve houding aan wil nemen. Bedrijvencontactfunctionaris Ruth Eikenaar onderschrijft dat en stelt zich kort voor. Zij roept ondernemers op vooral contact op te nemen. Een vraag is nooit teveel. Graag komt ze naar ondernemers toe om vragen te beantwoorden of onduidelijkheden over procedures/vergunningen weg te nemen.

Tot slot van zijn speech nodigt Johan iedereen uit om maandagavond 12 maart met een dikke viltstift in de agenda te markeren. Want dan spreekt niemand minder dan autocoureur en spreker Tom Coronel over succesvol ondernemen op het gebied van webwinkels. Daarover later meer.

Vervolgens heft iedereen het glas en proosten alle betrokkenen op een mooi ondernemend 2018!

www.feikeklomp.nl