Om de groene vingers bij af te likken

De wereld buiten mooier maken. Dat was de rode draad van de prima bezochte businessavond bij De Enk Groen & Golf in Renkum van maandag 9 april. Er waren bovendien twee introducees die graag eens sfeer wilden proeven. Een mooie opmaat voor een interessante avond.

Centraal bij deze businessavond staat een presentatie van directeur Frans Reulink van het ‘groene’ bedrijf De Enk Groen & Golf. Een landelijk opererende speler op het gebied van aanleg en onderhoud van golfbanen, terreininrichting, terreinonderhoud, daktuinen en sportvelden. Bij de Enk Groen & Golf staat de passie voor groen en beleving met stip op één.

Indrukwekkende cijfers
Stap voor stap leidt hij het gehoor door de diensten van het bedrijf, dat naast de hoofdvestiging in Renkum ook nog drie andere vestigingen in het land heeft. Wat cijfers: pakweg 170 medewerkers,  (in Renkum zijn in totaal zo’n 35 bevlogen teamleden actief), 80 seizoenskrachten, 25 golfbanen in beheer, een omvangrijk machinepark, vijf vrachtwagencombinaties voor specialistisch werk, ISO 9001 + VCA** + Groenkeur BRL’s. De omzet in 2016: 21 miljoen euro. Voorwaar een bedrijf om rekening mee te houden.

Paleis Het Loo
Het curriculum vitae van de Enk Groen & Golf is indrukwekkend. Als je de tuinen van Paleis het Loo een frisse maar passende look mag geven, dan heb je wat in huis. Maar De Enk renoveert ook stadsparken, rijksmonumenten en baroktuinen. En als je het beheer van 25 golfbanen in Nederland op je mag nemen, dan heb je meer dan groene vingers alleen. Dat vraagt namelijk om expertise en een kennersoog. Het onderhoud van golfbanen is een van de specialismen. Niet voor niets zijn de medewerkers van de Enk daarom ook op de Heelsumse golfbaan te vinden, met als resultaat een uniek groen terrein met 27 holes.

Tot slot wijst Frans Reulink op het sterke innovatievermogen van De Enk, waarbij samenwerking met de Wageningen UR en andere opleidingsinstituten niet wordt geschuwd. “In mijn ogen worden mensen blij van groen. Daarom maken wij de wereld buiten graag mooier.”

Na deze interessante presentatie staat er een smakelijk en rijk gevarieerd buffet ‘panklaar’, verzorgt door Restaurant Campman. Daarna is het tijd voor netwerken en bijpraten.