Door: Feike Klomp Tekst
foto: Berry de Reus

Wat zijn de gevolgen van Prinsjesdag voor de ondernemer? Elk jaar zijn we als ondernemer nieuwsgierig wat het kabinet in petto heeft voor het komende jaar. Is het inleveren geblazen, of plukken we de vruchten van de economische voorspoed? Maandagavond 23 september nam Annemarie Jorritsma leden van zes ondernemersverenigingen, waaronder uiteraard ook Ondernemerskring Midden-Gelderland, mee in haar kijk op de actuele ontwikkelingen in het politieke en economische landschap. Dat deed ze op uiterst vakkundige, scherpe en humoristische wijze.

Sowieso is het een unieke avond in Restaurant Campman, zo laat Arjan Marsman namens de organisatie weten: “We zijn vanavond aanwezig met zes ondernemersverenigingen, het is de vijfde gezamenlijke avond en de opkomst met meer dan 100 belangstellenden is groot.”

Deelnemende verenigingen
De overige ondernemersverenigingen, naast OKMG, tijdens deze avond zijn: TOPinuwregio.nl, Ondernemend Oosterbeek, DVO Bennekom, Unicum Heelsum, Ondernemersvereniging Heteren.

Palmares
Annemarie Jorritsma heeft een enorme staat van dienst. Op dit moment is ze fractievoorzitter (VVD) in de Eerste Kamer. Daarnaast was ze onder andere burgemeester van Almere, minister van Verkeer en Waterstaat, vicepremier en minister van economische zaken. Die grote ervaring is terug te horen tijdens deze ondernemersbijeenkomst. Bovendien betrekt ze de aanwezigen ruimschoots bij haar verhaal. Zij mogen ook vragen stellen.

Onderwerpen
Zomaar wat onderwerpen die de revue passeren: de pensioenvooruitzichten, het gebrek aan vakmensen, er zijn dringend handen nodig, stikstofproblematiek, wat gaat er met de CO2-uitstoot gebeuren, kijk (nog) meer naar Duitsland en zoek samenwerking, het vrouwenquotum, diversiteit, zorgen om de zelfstandigenaftrek en de dilemma’s rond de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Haar bespiegelingen zetten ons ondernemers vast aan het denken of houdt ons in ieder geval scherp. Dat is vooral de insteek van deze bevlogen vakvrouw.

Na haar interactieve rede krijgt ze uit handen van Arjan Marsman een prachtige bos bloemen. Bovendien is een warm applaus terecht haar deel. Daarna is het tijd voor netwerken en bijpraten. Een geslaagde avond komt ten einde, weer prima verzorgd door team Campman.