Elk jaar organiseert de activiteitencommissie een tiental uiteenlopende businessavonden, lunchtafels of andere boeiende bijeenkomsten met bijvoorbeeld een gastspreker. Hier steken de leden van de activiteitencommissie, Judit Hasper, Johan Bosman en Franck Campman, heel wat tijd en energie in. En dat waardeert OKMG! Judit, Johan en Franck geven een inkijkje in wat ze doen en waarom.

Sinds wanneer ben je lid van de OKMG?
Franck: Restaurant Campman is lid vanaf de oprichting. Zelf ben ik bij de club betrokken sinds ik in het restaurant ben gaan werken. Dat is 20 jaar nu.
Judit: Ik denk zo’n acht jaar.
Johan: Sinds 2015.

Bij welk bedrijf ben je actief? Of wat voor bedrijf run jezelf?
Franck: Ik ben eigenaar van Restaurant Campman in Renkum.
Judit: Hasper Natuursteen in Heteren.
Johan: Bosman TSE Techniek & Training. Leverancier en service van diverse mobiele arbeidsmiddelen en het adviseren en trainen van (Arbo) technische zaken.

Sinds wanneer ben je actief voor de activiteitencommissie?
Franck: Ik ben zo’n drie jaar voor de activiteitencommissie actief.
Judit: Drie jaar.
Johan: Sinds 2017.

Waarom?
Franck: Ben er destijds voor gevraagd en het leek mij toen wel leuk om meer betrokken te zijn binnen de vereniging.
Judit: Ik ben in de activiteitencommissie gekomen nadat er een werkgroep is geweest waar ik zelf ook in zat. Daaruit kwam naar voren dat de leden meer activiteiten wilden. Daar werd ik erg enthousiast van en kwam met 101 ideeën. Tja, en daar moet je dan wat mee doen.
Johan: De voorgaande voorzitter heeft mij benaderd en gevraagd of ik zijn taak wilde overnemen.

Hoe komen jullie aan inspiratie voor activiteiten?
Franck: Door met elkaar te brainstormen en je oren overal open te houdenSoms als je ergens bent hoor je ook nieuwe ideeën.
Judit:
We krijgen ideeën van de leden zelf (ideeënbus) en komen met eigen ideeën die we onderling bespreken. Samen kijken we of deze haalbaar en te realiseren zijn.
Johan: Door gezamenlijk overleg waar we de ideeën bespreken of ze borrelen op tijdens deze sessies.

Kun je iets vertellen over de voorbereidingen?
Franck: Altijd gezellig maar soms kom je wel eens tijd tekort.
Judit: Eerst maken we een planning met data, dan maken we een indeling van de activiteiten. Vervolgens bepalen we samen wie wat doet, samen of alleen. We hebben altijd nauw contact met elkaar over de organisatie van de activiteiten.
Johan: Dat dit altijd meer tijd vergt dan je denkt. Vaak moet er meer geregeld worden voor een idee dat spontaan is ontstaan.

Wat zie je terug tijdens een avond?
Franck: Ik zie dat vaak dezelfde leden elkaar opzoeken.
Judit: Gezelligheid, mensen kennen elkaar, openhartigheid naar nieuwe leden, nieuwsgierigheid van leden wat de volgende activiteit inhoudt, actieve mensen jong en oud.

Johan: Wij hopen dat wij onze leden een diversiteit van evenementen kunnen bieden. Maar een goede maaltijd valt bij de leden ook altijd in de smaak, merken wij.

Wat zou je graag nog eens willen doen/organiseren? 
Franck: Misschien wel fuseren met een andere vereniging waardoor je groter wordt en meer bedrijven/mensen leert kennen.
Judit
: Een bezoek aan het Openluchtmuseum.
Johan: Een meerdaags evenement, zoals in een weekend. Bijvoorbeeld een buitenlandse trip naar interessante bedrijven, gekoppeld aan een stuk ontspanning.

Kun je al iets verklappen over 2020?
Franck: Helaas is dit nog niet bekend. We zijn druk met alle voorbereidingen in combinatie met het bestuur. Dus dit is helaas nog even afwachten voor iedereen. Maar het wordt vast weer een leuk programma.
Judit:
Nog niet, we zitten nog middenin de voorbereidingen.
Johan, lachend: Minder is meer!

Meer weten? Kijk op de website of volg nauwlettend de uitnodigingen in de mailbox, altijd trouw verstuurd door Gerline de Nie.